Încarc Evenimente
Acest eveniment a trecut.

Sâmbătă, 7 iulie 2018 ora 11:00, îi așteptăm pe iubitorii de biciclete MTB (mountainbike) și XC (cross country cycling) la sediul Foșnet în Călimani să participăm împreună la Evenimentul ciclist de aproximativ 30 km pe valea Bistrei.

Traseul va porni și se va încheia la sediul Foșnet în Călimani (Str Principala nr 110, Bistra Muresului, -la drumul principal, la 100 de metri de Biserica din Bistra Mureșului).
De la START se intră, la dreapta, pe vale, pe Bistra Mureșului, unde, după cca. 5km. este o păstrăvărie. Drumul continuă asfaltat încă 3 km, după care acesta este pietruit și după încă 5km. Se ajunge la o stație meteo și apoi la o intersecție de la care se poate urca spre Cascada Cofu (Pișoiu), conform indicatoarelor, încă aproximativ 3 km.
Distanța totală de la punctul START la Cascada Cofu este de 16.5 km. Traseul de întoarcere va fi același cu cel de plecare și se va încheia la sediul Foșnet în Călimani.

Cascada Pișoiului sau Cofu este o cascadă deosebită datorită faptului că apa țâșnește direct din dintr-o stâncă, înaltă de 40 de metri, de origine vulcanica și formează o cădere de apă impresionantă.Apa iese cu putere direct din stâncă, de sub o rădăcină de copac, apoi se desface în mai multe fire, printr-un covor verde de muschi format între șiroaiele de apă rece ca gheța. Apoi, mai la vale, cascada se transformă într-un pârâu.

Vă punem la dispoziție modele noi de biciclete mountain bike, hard tail (cu suspensie pe față) cu dotări de top CUBE, GHOST și inclusiv biciclete electrice FOCUS. Vă oferim de asemenea căști și mănuși.

TAXA DE PARTICIPARE ESTE DE 50 de lei de persoană și se achită la sediul Foșnet în Călimani.

Sunt disponibile 14 locuri. Rezervările se pot face online sau telefonic la numărul 0738 752 277

Vă așteptăm cu mare drag să ne bucurăm să vă prezentăm frumusețile Călimanilor!