“-Cat trebuie sa fie presiunea optima in anvelope, tinand cont de modelul de biciclete pe care le avem si dimensiunea rotilor (29er si 27.5 er)?
-Recomand presiune minima de 3 bari. Desi unii vor spune ca e prea mare presiunea pentru MTB, pentru modelele pe care le ai si pentru traseele de munte, mai bine mai umflate decat sa risti sa se strice janta
-Dar cu presiunea in furca cum e?
-Ideal presiunea din furca se regleaza in functie de lungimea furcii si greutatea biciclistului.
Dacă nu există suficient aer în furcă, aceasta va fi foarte moale, iar peformanțele scad. Există riscul sa se produca defectiuni de la șocuri foarte puternice. Dacă presiunea din interior este mai mare decât cea recomandată, furca va fi insensibilă pe nivelări mici. La fel, mergem pe abordarea “precauta” pentru a evita daune la furca, completam pana la 8 bari.
Se foloseste o pompa speciala.
-Cand transporti bicicleta pe masina, recomandat ar fi ca lantul sa fie pe cel mai mare pinion pentru a evita sa se agate
-In drumetie, cand se aseaza bicicletele pe pamant, sa fii atent sa fie lasate pe partea stanga (sa nu fie presiune pe schimbator, lant, pinioane etc)
-Ce ulei folosesti pentru ungere?
-Eu folosesc de ani buni Brunox, e universal (atat pentru zone umede cat pentru uscat). Sunt foarte multumit de el, si nici nu aduna nisip asa de mult.
”
Cateva dintre sfaturile utile si conversatiile purtate cu Adrian (Bike Addict) pe parcursul celor 2 zile in care am facut revizia bicicletelor. Am facut mici reparatii si la bicicletele electrice, am facut revizia si la bicicletele de copii. Multumim pentru profesionalism!
Recomandam cu incredere serviciile #BikeAddict
https://www.facebook.com/bikeaddictcluj/
P.S: Bicicletele sunt nerabdatoare sa le ducem la o plimbare pana la Cascada Cofu. Revenim cu detalii! #MTB #CUBE #GHOST #ValeaMuresulu

test